Kiskőrösi Óvodák

6200 Kiskőrös, Batthyány u. 2.

Get Adobe Flash player

Legutóbbi bejegyzések

Tagóvodáink

Tagóvodáinkról a következő oldalon kaphat több információt: Tovább »

Éppen most

Oldalainkat jelenleg 8 vendég böngészi.

Mohácsi Utcai Tagóvoda

Megosztás

Szeretettel köszöntjük a Mohácsi utcai tagóvoda honlapján!

Támogatónk:

Mohácsi Óvodát Segítő Alapítvány : 19552093-1-03

 

 

Mottónk

„Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét,

 szaporítja tapasztalatait.

 Ő azt hiszi, csak játszik.

De mi már tudjuk, mire megy ki a játék.

Arra, hogy e világban otthonosan mozgó,

 eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle."

 - Varga Domokos –

Óvodánkról

 

 

Óvodánk a város szélén, forgalomtól mentes területen helyezkedik el, ahol biztosított gyermekeinknek a jó levegő, ligetes, fás környezet /lombhullató, örökzöld, és gyümölcsfák, valamint virágoskert/. Nagy, tagolt udvarunk füves, betonos, homokos felületek megfelelő arányával biztosítja a gyermekek mozgásfejlődését, megfelelő színteret ad a gyerekek természetes mozgásigényének kielégítésére.

 

Kiemelt feladatunk a környezeti nevelés. „Zöld Óvoda” és „Zöld szíves óvoda”címmel is rendelkezünk, melyek elnyerésében fontos szerepet játszott, hogy A „Madarász ovi” foglalkozássorozat már 6 éve folyik nálunk, melyet nagyon kedvelnek a gyerekek, és a szülők is. (Madárbarát Óvoda is vagyunk). Élményeiket a csemeték hazaviszik és átadják szüleiknek. Nem titkolt célunk a szülői gondolkodás átformálása a gyermekek által.

 

Udvari játékaink az EU szabványnak megfelelőek, eszköztárunk változatos. Az udvar adta lehetőség alkalmas a mozgásos tevékenységekre, játékra, a természet megfigyelésére. Az évszakok változásának megtapasztalására is kiváló helyszín. (különböző fajtájú fák, bokrok, virágok).

Csoportszobáink szintén jól felszereltek, világosak, tágasak, esztétikusak, célszerűen a gyermekek igényeihez igazodva berendezve. Folyamatosan az évszakok jellemző jegyeinek megfelelően szépítjük, alakítjuk azokat.

Új fektetők/WESCO/, változatos játékeszközök állnak rendelkezésre.

Tornatermünkben (mely Kiskőrös óvodái között a legjobban felszerelt) sok-sok mozgásfejlesztő eszköz található. A múlt évben szülői segítséggel megvásároltuk a MOZGÁSKOTTA mozgásfejlesztő eszközt, mely rossz idő esetén is segít kielégíteni a gyerekek mozgásigényét.

Modern hangtechnikai berendezések, projektor, vetítővászon, segíti munkánkat.

Bőséges eszköztárunk az  óvodát segítő alapítványnak is köszönhető.  2008. elején létrejött a Mohácsi Óvodát Segítő Alapítvány, amely az óvoda helyzetének javítására alakult. (adó 1%-ok fogadása, civil szervezet lévén pályázatok írására).

Az alapítvány segítségével pályázni tudtunk, s több nyertes pályázatot írtunk.

Óvodánk híres a szülői összefogásról. Legyen az társadalmi munka, részvétel a különböző projektekben, szülők bálja, adventi vásár, munkadélután.

A közös projektek megvalósítása esetén biztosítjuk a csoportok közötti átjárhatóságot. Minden területnek megvan a maga specialistája. Az óvodapedagógusok jól motiválhatók, terhelhetők, magukkal szemben munkájukban igényesek, igyekeznek maximumot nyújtani. Nagyon jól működik az összedolgozás.

Óvodánk jó kapcsolatot épített ki a kulturális intézményekkel (művelődési ház, könyvtár, múzeumok), oktatási – nevelési intézményekkel (rendszeresen részt veszünk programjaikon).

Sikeres az óvodánkban tartott véradó nap is, családi programokkal összekötve, ami 2015-ben a Bázisovi cím elnyeréséhez vezetett és az Ifjúsági Vöröskereszttel közös tevékenységgé nőtte ki magát.

Hagyományos programjaink

 

·         Őszbúcsúztató

·         Magyar Népmese Napja

·         Nemzetközi Gyalogló világnap

·         Mikulás ünnepség – Szülők mesejátéka

·         Karácsony (ovi karácsony)

·         Farsang

·         Szülők bálja

·         Nőnapi virágültetés

·         Húsvét

·         Tánc világnapja

·         Egészséghét – Véradás (Bázisovi)

·         Anyák napja

·         Gyereknap

·         Nagycsoportosok Ballagása

·         Évzárók

·         Táborok szervezése

·         Rendszeres színház-, és könyvtárlátogatás,

·         Gyermeknapi közös kirándulás a szülőkkel

 Nevelőmunkánk során célunk: tartalmas és örömteli óvodáséletet biztosítani gyermekeinknek, és a családokkal együttműködve, a családi nevelés kiegészítőjeként, a 3-7 éves gyermekekből, a világra rácsodálkozni tudó, harmonikus személyiséget nevelni.

Saját programunkban fő feladatunknak tekintjük a gyermeki személyiség fejlesztését, az érzelmi biztonságot nyújtó nyugodt, derűs légkör biztosítását, a gyermekek egyéni képességeinek figyelemmel kísérését, a lemaradásokból fakadó felzárkóztatást, különféle élményszerű tevékenységek szervezését és a tehetség kibontakoztatását.

A mozgásra és a játékra alapozva végezzük a pedagógiai feladatainkat. Játékos tanulással, egyéni képességfejlesztéssel szeretnénk elérni azt, hogy óvodásaink kudarc nélkül kezdhessék el az iskolát. 

Napirendünk kialakításánál figyelembe vesszük életkori sajátosságukat, melyben a legtöbb időt az örömteli játékra, játékos tevékenységekre fordítjuk, biztosítjuk, hogy tevékenységekben ismerjék meg a világ sokoldalúságát, fedezzék fel sokszínűségét.

Kiemelt nevelési területeink az egészséges életmód alakítása, a mozgás, érzelmi nevelés és szocializáció, értelmi nevelés, anyanyelvi nevelés megvalósítása.

Óvodai életünk szerves részei az óvodán kívüli élménynyújtások: a tanulmányi séták, kirándulások, múzeum- és színházlátogatások, melyeket szülői támogatással tudunk megszervezni.

Nagycsoportos gyermekeink számára biztosítjuk a korcsolyapályán a jégkori alapjainak megismerését. 

Nevelőmunkánkat utazó fejlesztőpedagógus, logopédus, gyógypedagógus segíti.

 Tehetséggondozás

 

 Választható programjaink:

·       „Így tedd rá!” néptánc

·      „Táncoló talpak” Fantázia gyermek aerobik

·         Meseház

·         Kreative Hütte

·         BOZSIK foci Pásztor Gyulával

·         Hittan

·        Játékos német nyelvtanulás (térítéses)

·        Játékos angol nyelvtanulás (térítéses)

·        Jégkorcsolya (térítéses)

·        Sakkfoglalkozás (térítéses)

Szakmai munkánk biztosítéka, hogy a gyermekek életkorához alkalmazkodó tárgyi feltételekkel és gyermekszerető, jól képzett, tapasztalt munkatársakkal dolgozunk.

Lényeges számunkra a szeretetteljes, otthonos óvodai légkör biztosítása, a harmonikus és egészséges környezet megteremtése, ahol minden gyermek biztonságban érezheti magát.


Óvodánkban a gyermeke kiegyensúlyozott, boldog, szeretetteljes környezetben töltheti mindennapjait!

Személyi állomány alakulása

 • 6 fő óvodapedagógus
 • 3 fő dajka
 • 1 fő pedagógiai asszisztens
 • 1 fő karbantartó

Tagóvoda vezető: Urbánné Szabó Rózsa

Óvodapedagógusok:

 • Albert Amina
 • Berta Anett
 • Kratokné Lukács Mária
 • Nagyné Lehoczki Éva
 • Parragné Vajas Beáta
 • Urbánné Szabó Rózsa

Pedagógiai asszisztens: 

 • Czirokné Gyuricza Aranka

Dajkák:

 • Berta- Somogyi Andrásné (Marika néni)
 • Klajkóné Apró Eszter
 • Vlcskóné Baranyai Éva

Tárgyi feltételek

Az óvoda udvara 2008 szeptemberétől EU-s szabványnak megfelelő játékokkal lett felszerelve. Az óvoda épülete 2008-tól folyamatosan felújításra került. (csatorna festés-javítás, kerítésfestés, fő és melléképület vakolatának felújítása). Belső munkálatok: energiatakarékos WC, öltözőszekrények felújítása. Az udvari vizes helyiség elkészült 2010-ben. A gyermekek mozgásfejlesztését szolgálja a jól felszerelt tornaterem is.

2008 elejétől Alapítvány lett bejegyezve, amely az óvoda helyzetének javítását eredményezi (adó 1%-ok fogadásával, és mint civil szervezet sokkal több pályázat írására van lehetősége az óvodának.)

Pályázatírás

2008 óta nagyon sok pályázatot nyertünk. A pályázatok megnyerésével lehetőségünk nyílt a programok finanszírozására, a gyerekek sokoldalú fejlesztésére. A programunk lehetőséget biztosított a tehetséges gyerekek gondozására, és a többiek felzárkóztatására is. Még szorosabb kapcsolatot alakítottunk ki a szülőkkel.

Csoportjaink

Maci csoport

(nagycsoport)

Óvodapedagógusuk:

Urbánné Szabó Rózsa

Tagóvodavezető (Ped. II.)

Albert Amina (gyakornok)

Okos bagoly csoport

(kiscsoport)

Óvodapedagógusuk:

Nagyné Lehoczki Éva

óvodapedagógus

Ped.II

Parragné Vajas Beáta

óvodapedagógus

Ped.I

Pedagógiai asszisztens:

 Czirokné Gyuricza Aranka